Пра... Пра... Пра... Прагааа


Защо обичам Прага ли? Много е просто - защото е Прага! Пак и пак съм тук. И пак съм в Прага. И пак ще бъда тук. Градът на моите мечти. Градът на моите мисли. Пражкото времето минава като цъфтеж на пролетни цветя - ароматно и красиво. Чувствам се като в сън. Сякаш аз съм сам и всичко е щастие. Стъпвам смело по павираните улици. Влизам в чешки пъб, където красивата чехкиня не ме обслужва гледайки цвета на кожата ми или брадясалото ми лице. Бирата. Аххх бирата. Усещам как гали рецепторите на езика ми. Усещам я как си играе с мен. Обичам когато в кръвта ми тече чешка бира. Обичам да съм в Прага. Плътта ми се отпуска приятно и топло. Кръвта ми кипи умерено. Мозъкът ми работи разумно. Насядам умело върху дебелиият дървен чешки стол. Успокоявам се душевно. Сервитьорката страшно вкусно ми говори на английски. И се разтопявам. Нужна ми е студена бира. И се съвземам. Когато се возя в градския транспорт на Прага - имам чувството, че правя чест на тамвая, метрото и автобуса. Тук в Прага всичко мирише на сттрахотна организация. Всичко е организирано незабелижимо добре. Не ми прави впечатление. Честно казано една организираност си личи, когато се пропука. Затова тука не личи нищо. Но все още ми е трудно да имам психика на чех. Но някой ден и това ще се случи. Имам моменти, когато от части съжалявам, че съм роден в България. Моментът в Прага е точно такъв.

Наздраве!

Коментари

  1. Трябва ли да ида до Прага, за да ми пишеш?:)

    ОтговорИзтриване
  2. Трябва ли да ти пиша, когато ти не отговаряш на писмата ми?

    ОтговорИзтриване
  3. Ogi,vsi4ki tvoi poznati znaem za poslovi4nata ti lubov ku tozi grad.Vsi4ki znaem za hubavata bira i vsi4ko ,za koeto si ni razkazval.....
    Ne misli6 li,4e e malko samohvalstvo da govori6 postoqnno za tova....
    Vnimavay s birata ,4e da ne si doide6 s bireno korem4e i s jena pod ruka......

    ОтговорИзтриване
  4. От днес забранявам анонимните коментари.

    ОтговорИзтриване
  5. Трябва,за да знам че има какво да ми кажеш.

    ОтговорИзтриване
  6. Не мисля, че вече има какво да ти кажа. Определено не съм интересен за теб. Нека, ако имаш да ми кажеш нещо, да е на личния ми имейл.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации