Човекът убива душите на себеподобните

Когато бях малко по-малък - не мечтаех. Когато станах по-малък - започнах да се замислям какво е да мечтаеш. А когато бях малък - вече мечтаех. За себе си, за хората около мене си. Пораснах голям. Започнах да следвам мечтите си. Или поне се опитвах. Защото е трудно да сториш това в свят освен на ограничени възможности, но и на забранени мечти. Вярата в мечтата е опората на душата. Днес, полуголям и почти съзрял някои обществени човешки особености, осъзнавам, че човекът е видоезменящ се индивид с разнообразни характеристики. И в този ред на мисли е доста трудно да се говори за единно разнообразие. Когато човек 1 мечтае за нещо, което може да получи, ако му го даде човек 2, то човек 1 може да забрави за това нещо, защото човек 2 ще го даде на друг човек, защото го иска човек 1, а човек 2 иска да му направи напук.

Когато аз имам огромно желание да правя нещо, то аз се опитвам да го направя настървено и концентрирано. Но няма да успея да го приключа идеално, защото някой ще ми убие желанието. Именно това се случва днес. Ти се опитваш да правиш и променяш едно състояние, но не успяваш, защото някой успява да убие желанието у теб.

И все пак е добре да се смее. Дори желанието ни за усмивка да е мъртво.

Коментари

  1. Исаев, Исаев, как хубаво пишеш Исаев, па било то и кратко...

    ОтговорИзтриване
  2. A spored mene prosto e vreme da osu6testvi6 me4tite si ,ili pone da se opita6 da gi realizira6...ina4e riskuva6 da ostane6 zatvoren v prekrasniq si rozov svqt.

    P.S
    Ako e istinsko, jelanieto ne moje da bude ubito po nikakuv na4in,osven ako TI sam ne deistva6 celenaso4eno v tova otno6enie, i ako samo se pravi6 4e PRAVI6 ne6to po vuprosa uspokoqvaiki se s tova, 4e nqkoi drug e ubil jelanieto ti!

    ОтговорИзтриване
  3. Isaev,Lollypop e mnogo prava.Ako se stremi6 da postigne6 ne6to i naistina go jelae6,to ti ne trqbva da se otkazva6 i pri poqvata na purvoto prepqdstvie.Men ,li4no,prepqdstviqta samo sa me karali da se borq s o6te pove4e hus,a nakraq sum se 4uvstvala istinski pobeditel ne samo pred ostanalite ,a i pred samata men.BORI SE ZA VSQKA TVOQ ME4TA ,AKO ISKA6 TQ DA SE PREVURNE V REALNOST!!!!!
    Metodieva

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации