Циганите са цацата на морето България


Морето България. Бурно. С големи вълнения. Бяло като айран. Зеленее от мъртвите водорасли по водната повърхност, убити от нефтените богатства. Червенее от изгладнели раци без щипки, чакащи за стотинка от еврофонд. Пияните акули обикалят в айраноподобния воден басейн и се оглеждат за мръвки от човешко месо. А цацата си плува - без правила, без дом, с кон, с желязо... С по един чорап на крак и по различна обувка на всеки от тях. Цацата е вкусна със студена бира - под горещ чадър на морската плажна ивица. Цацата мирише приятно. Цацата живее, докато не попадне в мрежите на рибарите Расате, Волен...

Циганите са цацата на морето България!

Коментари

  1. Zdrasti,
    radvam se 4e si ostavil buton za "svejo", no zachto ne si ostavil i takyv za "obratnoto na svejo"? Ne e 4estno. Haresva mi ina4e tozi pogled vyrhu cacite:))

    ОтговорИзтриване
  2. Ако наистина се интересуваш от обратен бутон на свежо, демек несвежо, лесно можеш да го намериш, стига да пожелаеш и да знаеш как разбира се. Но ако наистина не можеш да го намериш, горе в десния ъгъл има "Х". Опитвам се да гледам на нещата от различна точка (и да ги представя в блога си) и не искам да убеждавам или ангажирам някого с мнението и мисленето си.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации