Разни мисли и емоционални изкази

"Вероятно внезапно падналият в социалната пропаст изживява със светкавична бързина същото, което и пропадналият в планинска кухина. В психо-емоционално и въобще в екзистенциално отношение. Но другите няма как да преживеят и изживеят същото … ако не попаднат в същата ситуация."

"В късната студена вечер голата, съблякла се на улицата под мъждивата жълто-луда улична светлина и оглеждаща еротично формите на собственото си тяло в странно ексцибионистично рондо не беше ли всъщност импресионистично видение, или реплика на едно сребърно платно на Пикасо на тяло на гимнастик (всъщност Арлекин) върху топка с вдигната ръка, или самата луна беше слязла за миг, за да се огледа в борсушките очи на безразличния трамвай?!?"

"Хората, които държат в ръцете си властта, отдавна се ползват не от онова, което име нужно, а от това, което не им е нужно, от всичко, от което могат. Затова колкото и да се увеличават благата, онези, които стоят горе, ще ги употребят само за себе си. Задоволяването на нуждите може да се употреби не повече от известно количество, но за разкоша няма граници."


П. П. Цитати са от блога на моята познат и приятел Савчо Савчев. Заслужава си да го четете.

Коментари

Популярни публикации